Objavio/la u

Lošinjskom mornaru – CD prvijenac Klape Čikat

19 lipnja 2015

Zaista nema Lošinjana koji za Klapu Čikat do sada nije čuo, a malo je i onih koji ih nisu i u živo slušali. No malo je poznato da je 2015. godine Klapa Čikat producirala svoj prvi CD, te ih sada mogu poslušati i oni koji nisu imali prilike.

CD prvijenac Klape Čikat nastao je na Lošinju i snimljen je pod pokroviteljstvom Jadranka Hotela d.o.o. koji su ustupili prostor potreban za snimanje. Svoj prvi CD Klapa je posvetila onome tko se za poznatost Lošinja najviše založio u svijetu, a to je tko drugi negoli lošinjski mornar!

“Lošinjskom mornaru“ album je sa prepjevima najpoznatijih Dalmatinskih pjesama, a na samom CD-u je ukupno četrnaest pjesama. Dizajn omota i reprodukciju CD-a povjeren je agenciji za tržišne komunikacije IBS promocija, koja je odgovorna i za novi vizualni identitet klape. CD je na Lošinj stigao iz Sony-evih pogona iz Beča sa svim najnovijim svjetskim standardima u zaštiti i prijenosu tonskog zapisa.

CD je moguće kupiti kontaktom preko internet stranica Klape Čikat www.klapacikat.hr ili kontaktom na službenu stranicu Klape Čikat na Facebooku. CD Klape Čikat audio je literatura svakog zaljubljenika u Dalmatinsku klapsku izvedbu i neizostavni album na policima svakog Lošinjana. Poslušajte ga i javite nam Vaše dojmove!

Popis pjesama:

 1. Pjesma lošinjskog mornara
 2. Ne diraj moju ljubav
 3. Jubin te
 4. Vilo moja
 5. Jubavi, ufanje veliko
 6. Projden kroz Pasike
 7. Boduli su duša od Kvarnera
 8. Aj ća, volin te
 9. Pismo moja
 10. Zvona moga grada
 11. Dobro jutro, ca se ne javiješ
 12. Peškafondo
 13. Ispod tvoje boloture
 14. Vo je naša zemlja